Vastuullisuus

VASTUULLISUUS

Marjikko -toimintaa toteutetaan kestävällä ja luontoa kunnioittavalla tavalla. Toiminnassa tärkeintä eivät ole suuret asiakasmäärät, vaan yksilöllisesti toteutettavat aidot luontokokemukset.

Marjikko on tällä hetkellä yhden hengen yritys, jonka arvot ovat lähellä omia henkilökohtaisia arvojani. Olen henkilökohtaisesti sitoutunut toimimaan kestävää matkailua ja muutenkin kestävää kehitystä tukevilla tavoilla ja toteutan yrityksen toimintaa näillä periaatteilla.

 

Marjikko-toiminnassa haluan tutustuttaa ihmisiä luontoon. Kun tuntee jotain hyvin, haluaa myös pitää siitä parempaa huolta. Marjikko-yrittäjänä uskon, että viemällä ihmiset luontoretkille ja näyttämällä heille, miten paljon kaikkea hyvää luonto antaa ja tekee, saan samat ihmiset rakastamaan lähiluontoaan ja elämään jatkossa tavoilla, joissa huomioivat myös luonnon hyvinvoinnin.

Tässä jos missä kannattaa toimia paikallisesti! En voi ihmisenä tai yrittäjänä vaikuttaa kovin paljoa Amazonin sademetsien kohtaloon, mutta lähiluonnon arvostus, roskaamisen vähentäminen, maankäytön ajattelu kokonaisvaltaisesti – sellaisiin asioihin voin vaikuttaa.

SITOUMUS2050

Marjikko on tehnyt toimenpidesitoumuksen roskien keräämisestä luonnosta. Sitoumuksen voi käydä lukemassa täältä: https://sitoumus2050.fi/toimenpidesitoumukset#//details/640993 

SUSTAINABLE TRAVEL FINLAND

Marjikko pääsi loppuvuodesta 2021 mukaan Visit Finlandin vetämään kestävän matkailun valmennusohjelmaan. Ohjelman myötä pyrin tekemään Marjikko toiminnasta kestävää kaikilla osa-alueilla. Osana valmennusta Marjikko tulee myös hakemaan vastuulliseen matkailuun ja luontopalvelutoimintaan sopivaa sertifikaattia. STF-valmennusohjelma ja sertifikaatin hakeminen tulevat olemaan näkyvässä osassa Marjikko-toiminnassa ja viestinnässä vuoden 2022 aikana. Aiheeseen liittyvät tuoreimmat kuulumiset voi lukea Marjikko-somekanavilta.